Куйбіда у Львові розповів, чому вирішив йти у Президенти

Дата: 09.04.2014

У Львові відбулася прес-конференція кандидата на пост Президента України Василя Куйбіди. Під час заходу, керівник Народного Руху України розповів, чому йде у президенти.

«Народний Рух протягом останніх 15 років не виставляв кандидата на пост Президента України. Завше керуючись загальнонаціональними інтересами, ми воліли підтримувати кандидата, який би зміг консолідувати українську націю. На превеликий жаль, це не дало добрих результатів в державі», – пояснив на початку Куйбіда.

Зараз, коли під загрозу поставлено територіальну цілісність держави, НРУ вважає, що не має права стояти осторонь й буде брати активну участь у президентських виборах. З огляду на це, основним завдання новообраного президента Куйбіда вважає «докласти усіх зусиль, щоб зберегти суверенітет, щоб протиставити наші аргументи усім тим, хто потрапив під сепаратистські настрої».

Довіреними особами кандидата є письменник Володимир Шовкошитний, депутат Львівської обласної ради Богдан Гаврилюк, рухівець Іван Заяць. У ЦВК Василя Куйбіду представляє колишній голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Асадчев.

Окрім того, Василь Куйбіда підтвердив, що інформація про спробу викрадення одного з кандидатів у Президенти України стосується саме його. Злочинців уже затримано, вони є громадянина ми РФ.

Довідково: Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.

Детальніше: Андрій Дутчак, координатор громадського спостереження за виборами Президента України у Львівській області – 032 254 61 63.