• Конкурс на найкращий відеоролик «Публічність влади: вимагай більшого!»

by  • 19.09.2014 • Індекс публічності • Прокоментуй!

В рамках всеукраїнської ініціативи з вимірювання Індексу публічності, Громадянська мережа ОПОРА оголошує конкурс на найкращий ролик про відкритість місцевого самоврядування.

Термін проведення Конкурсу: 19 вересня – 5 жовтня 2014 року – прийом заявок учасників; 6 жовтня – визначення переможців; 7 жовтня – оголошення автора найкращого ролика!

Мета Конкурсу – популяризація більшої прозорості, відкритості і підзвітності у діяльності місцевої влади та стимулювання громадської активності у сфері доступу до публічної інформації за допомогою використання сучасних мультимедійних технологій.

Тема Конкурсу: «Публічність влади: вимагай більшого!» – у короткому відеоролику необхідно доступно показати, яким чином громадяни можуть реалізувати свої право на свободу інформацію; як вони можуть контролювати владу і чому важливо це робити. Також ролик може розкривати різні аспекти публічності в діяльності органів місцевої влади.

Для участі в Конкурсі необхідно:

• зняти короткий відеоролик з хронометражем до 2 хвилин (оптимально 60-80 секунд)
    • надіслати його на скриньку lviv@opora.org.ua разом з короткою довідкою про автора.

Відеоролик може бути графічним, ігровим (постановочним) або комбінованим; містити аудіосупровід, текст, коментарі, оформлення додатковими ефектами, тощо. Відеоматеріали надсилаються на CD або DVD-дисках і/або через мережу Інтернет. Адреса для відправлення: Львів, Наливайка 7, офіс 6 або lviv@opora.org.ua

Оцінку робіт, поданих на конкурс буде проводити колективне журі, до якого увійдуть організатори Конкурсу. Критерії оцінки конкурсних робіт: оригінальність авторського задуму; зрозумілість ролика цільовій аудиторії; відповідність змісту теми; складність реалізації.

До участі запрошуються усі зацікавлені громадяни з Львівської області. Учасник дізнається про свою перемогу письмово шляхом отримання повідомлення на його/її електронну пошту 7 жовтня. Офіційні результати Конкурсу будуть оприлюднені на сайті ОПОРИ (lviv.opora.org.ua) і сайті Мережі вимірювання Індексу публічності (http://www.publicityindex.org/)

Переможець Конкурсу отримає грошову винагороду в розмірі 1000 гривень. Також відео-робота демонструватиметься під час заходів в рамках відзначення Тижня доступу до публічної інформації. За додатковою згодою, в Інтернеті можуть розміщуватися відео-роботи інших учасників, які були надіслані для участі та відповідають вимогам Конкурсу.

Конкурс проводиться в рамках проекту «Вимірювання індексу публічності місцевого самоврядування», що здійснюється за фінансової підтримки Європейського Союзу.