ЦВК не забезпечило окружкоми бланками для посвідчень офіційних спостерігачів

Дата: 29.09.2014

Окружні виборчі комісії досі не отримали бланків для посвідчень офіційних спостерігачів від громадських організацій. З такою проблемою стикнулися представники Громадянської мережі ОПОРА у Львівській області.

Ще два тижні тому довготермінові спостерігачі мережі ОПОРА звернулися до окружних виборчих комісій з пакетом документів для реєстрації їх офіційними спостерігачами. Проте, через брак бланків для посвідчень окружкоми не поспішають здійснювати цю процедуру.

Нагадаємо, що ч. 8 ст. 77 ЗУ «Про вибори народних депутатів України» визначає, що окружна комісія здійснює реєстрацію офіційних спостерігачів та видає їм посвідчення не пізніше наступного дня після внесення подання.

Так, ОВК №116 (Залізничний район Львова), 119 (м. Броди), 121 (м. Дрогобич), 123 (м. Перемишляни) та 125 (м. Старий Самбір) прийняли документи та вчасно провели засідання, де проголосували за реєстрацію спостерігачів. Комісії №115 (Сихівський район Львова), 120 (м. Городок) та 122 (м. Яворів) хоч і прийняли документи від представників ОПОРИ, проте досі не проголосували за відповідне рішення. З 15 вересня окружком №124 (м. Сокаль) відмовляється приймати документи, мотивуючи це тим, що члени комісії не мають на чому виписати посвідчення.

В усіх випадках спостерігачі не отримали посвідчень – ЦВК не забезпечило окружні комісії бланками.

Додаткова інформація:
Ірина Швець, прес-секретар кампанії спостереження у Львівській області – 063 628 68 40.