• Індекс публічності 2015: всеукраїнська презентація рейтингу місцевих рад

by  • 25.09.2015 • Діяльність, Навчання громадському контролю • Прокоментуй!

Громадянська мережа ОПОРА запрошує журналістів на прес-конференцію щодо результатів вимірювання Індексу публічності місцевих рад. Захід відбудеться в прес-центрі інформаційного агентства УНІАН (вул. Хрещатик, 4) 30 вересня 2015 року об 11:30.

Під час прес-конференції представники мережі ОПОРА розкажуть про те, які міські ради стали найбільш та найменш публічними цього року за підсумками проведеного моніторингу й запрезентують рейтинг муніципалітетів. Окрім цього, експерти коротко зупиняться на основних тенденціях розвитку місцевого самоврядування в Україні, зокрема – оцінять, як змінилася ситуація з публічністю органів самоврядування за останні три роки, коли проводилося вимірювання.

Дослідження 2015 року охопило усі обласні центри країни (окрім Донецька та Луганська), а його результати дозволили проаналізувати і порівняти публічність муніципалітетів в цілому, а також сформувати окремий рейтинг публічності міських голів, виконавчих органів та депутатського корпусу.

У заході візьмуть участь:

• Олександр Неберикут, координатор кампанії «Вимірювання Індексу публічності місцевого самоврядування»,
    • Андрій Савчук, координатор вимірювання Індексу публічності у Києві

Нагадаємо, що Індекс публічності – це спільний проект ОПОРИ та мережі партнерів, який реалізовується уже третій рік поспіль й має на меті оцінити, наскільки публічно приймаються рішення і втілюється в життя політика муніципалітетів, і яким є внесок основних суб’єктів місцевого самоврядування – міського голови, депутатів та виконавчих органів – в цей процес. Кожного року презентація результатів вимірювання приурочується до Міжнародного дня Права знати, що святкується 28 вересня.

Акредитація журналістів: на місці.
    Контактна особа: Ірина Швець – 063 628 68 40.

Детальніше про минулорічні дослідження можна почитати на веб-сторінці: publicityindex.org