Жовква: незаконна агітація у транспортних засобах та на стовпах

Дата: 14.10.2015

У транспортних засобах громадського користування №151, який здійснює перевезення за маршрутом Львів – Жовква – Львів, помічено друковану продукцію політичної партії «Громадянський рух «Народний контроль», що мають ознаки агітаційних матеріалів.

При вході або біля місця водія розміщені листівки із зазначенням гарячої лінії руху, з логотипом і гаслом «Змусимо владу працювати чесно!». «Біля водія начебто випадково лежить партійна газета, а водій за проханням роздає буклетики партії та її кандидатів до місцевих рад», – розповідають виборці. Таким чином, перевізник та водії порушують ст.60 Закону, яка встановлює обмеження щодо ведення передвиборної агітації у громадському транспорті. Зокрема, частина 5 чітко визначає, що розміщувати носії політичної реклами на зовнішній поверхні чи всередині транспортного засобу громадського користування, у тому числі таксі, забороняється.

zhovkva1

zhovkva2

zhovkva3

Партійний буклет містить інформацію щодо кандидата ГР «Народний контроль» Андрієм Думою, який кандидує до Львівської обласної ради по округу №46, що межах Жовківського району. Листівки цього кандидата масово розклеєні на стовпах вздовж дороги від м.Дубляни до смт. Куликів, що входять в межі округу.

Крім цього в буклеті міститься інформація про кандидата від партії до Жовківської районної ради Світлану Королькову, яка кандидує по округу №2 (м. Дубляни), а також список кандидатів до Дублянської міської ради від політичної партії «Громадянський рух «Народний контроль».

За коментарями звертайтеся:
Офіс Громадянської мережі ОПОРА у Львові – 032 254 61 63.