Незаконна агітація у Львові: агітки в комунальних та державних установах

Дата: 22.10.2015

Сьогодні у державних та комунальних установах Львова помічено ще два випадки незаконної агітації у вигляді розповсюдження передвиборчих матеріалів. Мова йде про першу міську поліклініку на вул. Руській та Личаківський районний відділ Державної міграційної служби.

У першому випадку у кабінеті реєстратури міської поліклініки, куди пацієнти звертаються за направленнями, зафіксовано агітки кандидата у депутати Львівської міської ради від “Об’єднання “Самопоміч” Віктора Проданчука. Кандидат балотується у окрузі №3, до якого входить центральна частина міста.

 polikl

У Личаківському районному відділі Державної міграційної служби України спостерігачі ОПОРИ виявили агітки за кандидата на посаду міського голови Львова Володимира Гірняка та кандидата Наталії Ван Доеверен, яка кандидує від “Громадянської позиції” до обласної ради. Партія висунула кандидатку по Личаківському районі (округ №6).

Hrompoz1 Hrompoz2

За фактами незаконної агітації спостерігачі ОПОРИ звернуться сьогодні зі скаргами до відповідних виборчих комісій. Разом з тим, ОПОРА нагадує, що ЗУ «Про місцеві вибори» забороняє розміщувати друковані передвиборні агітаційні матеріали на будинках і в приміщеннях органів державної лади та місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій державної та комунальної форми власності (ч. 9 ст. 60). КУпАП передбачає відповідальність за здійснення агітації в місцях, що заборонені Законом: для громадян – від 30 до 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, а для посадових осіб – від 50 до 80  неоподаткованих мінімумів.