ОПОРА запрошує на Громадську школу дієвих практик ЄС

Дата: 04.11.2015

В рамках партнерства з Інститутом Європейської Політики (Берлін, Німеччина) та Поліським фондом міжнародних та регіональних досліджень (Чернігів, Україна) Громадянська мережа ОПОРА запрошує громадських активістів на навчання у Школі дієвих практик ЄС.

Школа має на меті актуалізувати знання щодо реалізації Угоди про Асоціацію між Європейським Союзом та Україною (в т.ч. розбудови Поглибленої та Всеохоплюючої Зони Вільної Торгівлі, яка запрацює з наступного року), а також виробити механізми впливу громадянського суспільства на процеси у цій сфері. Окрім цього, окрема увага буде приділена менеджменту комунікацій з громадськістю («Public Communication Management»); фандрейзингу та ознайомленню з «Європейським інструментом сусідства» («European Neighbourhood Instrument»); розробці стратегії моніторингу та проектних ідей для підвищення ефективності/контролю/прозорості процесу реалізації УА/ПВЗВТ в Україні.

Навчання у Школі включатиме три інтерактивні тренінгові сесії, які вестимуть українські й закордонні тренери – представники урядового офісу з питань  європейської інтеграції, парламентської експертної групи з євроінтеграції, Інституту Європейської Політики (Берлін), організації «Чому б ні?» (Сараєво) та інші. До участі в тренінгових сесіях планується відібрати 25 представників неурядових громадських організацій з 8 областей України (Волинської, Івано-Франківської, Закарпатської, Львівської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької та Чернівецької).

Перша сесія – «ЄС як на долоні – як Угода про Асоціацію може працювати на Вас» – пройде у Львові 23-26 листопада 2015 року. Сесія розпочнеться з дискусії з експертами та дипломатами щодо переваг Угоди на прикладі західних областей України. Після цього учасники Школи перейдуть безпосередньо до навчального компоненту, що охоплюватиме такі питання:

  •  правда про Угоду про Асоціацію ЄС з Україною: міфи і факти про поточні процеси і завдання у майбутньому;
  • Асоціація з ЄС: ключові терміни та інструменти;
  • введення та детальний огляд Угоди про Асоціацію;
  • основи ПВЗВТ для громадських організацій України;
  • підготовка громадських організацій до їх участі у процесі впровадження УА.

Решту тем з більш практичним ухилом учасники розглянуть на тренінгових сесіях у періоди з 15 по 18 грудня 2015 та з 1 по 4 лютого 2016 року.

Вимоги до учасників:

  • Заявники мають бути зацікавлені та володіти інформацією у сфері імплементації Угоди про Асоціацію між Європейським Союзом та Україною. Досвід моніторингу процесів в цій сфері вітається.
  • Вітається також володіння базовим рівнем знання англійської мови.
  • Заявник має бути членом організації громадянського суспільства, що зареєстрована в одній із перелічених областей України: Волинській, Івано-Франківській, Закарпатській, Львівській, Рівненській, Тернопільській, Хмельницькій та Чернівецькій (просимо додати до заявки скановану копію  свідоцтва про реєстрацію організації громадянського суспільства, яку учасник представлятиме у проекті).

Для участі у відборі до проекту потрібно подати заяву за формою, що наведена за посиланням.

Відібрані учасники автоматично будуть запрошені до участі у першому семінарі проекту, що відбудеться у Львові з 23 по 26 листопада 2015 року.

Заявки на участь у проекті приймаються до 16 листопада 2015 року.

Результати відбору будуть повідомлені до 17 листопада 2015 року.

Контактна інформація:
Громадянська мережа ОПОРА у Львові – 032 254 61 63, lviv@opora.org.ua

 cisep

Інформація про проект:

Проект здійснюється за підтримки Федерального Закордонного Офісу Німеччини й здійснюється у партнерстві з Інститутом Європейської Політики (Берлін, Німеччина), Поліським фондом міжнародних та регіональних досліджень (Чернігів, Україна), Львівським представництвом Громадянської мережі ОПОРА та Одеською обласною організацією ВГО «Комітет Виборців України».