Дата: 29.09.2010

Львівська міська виборча комісія прийняла перші заяви від кандидатів на пост міського головиЯк повідомили спостерігачів від Громадянської мережі ОПОРА у Львівській міській виборчій комісії, станом на 16:00 29 вересня 2010 року семеро громадян України подали документи для реєстрації їхніх кандидатур на посаду міського голови.

Першими документи до комісії подали діючий міський голова Андрій Садовий, якого висунула Республіканська демократична партія, керівник обласної організації політичної партії «Нова демократія» Олександр Прусенко та голова міської організації УСДП, депутат Львівської міської ради від фракції БЮТ Олександр Вардзаль.

Про своє бажання позмагатися за місце міського голови сьогодні також офіційно заявили Петро Писарчук (Партія Регіонів), голова міської організації «Наша Україна» Олексій Луців та голова обласної організації політичної партії «Фронт змін» Степан Кубів.

Володимир Гірняк, який на вибори піде за підтримки «України соборної», замкнув сьогоднішню «сімку» претендентів на пост міського голову. Поспіху щодо подачі документів, на відміну від ситуації довкола формування бюлетенів в багатомандатному виборчому окрузі, немає, адже в цьому випадку список в бюлетені формуватиметься за алфавітом.

На завтрашньому засіданні міської територіальної виборчої комісії її члени винесуть на розгляд питання щодо затвердження поданих кандидатур на посаду міського голови Львова. Нагадаємо, що прийом заяв розпочався сьогодні й триватиме до 6 жовтня. Остаточне рішення щодо реєстрації кандидатів комісія має прийняти до 8 жовтня.

Контактна особа: Ірина Швець, довготерміновий спостерігач – 063 628 68 40.