Проти узгоджених кандидатів розгорнули антиагітаційну діяльність

Дата: 12.09.2012

Проти кандидатів-мажоритарників від Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» у Львівській області поширюють антиагітаційні листівки. Про ці факти спостерігачів Громадянської мережі ОПОРА повідомили у обласному штабі організації.

Зокрема, 9 вересня, довірена особа кандидата Романа Ілика у 121 виборчому окрузі Богдан Пукало став свідком розклеювання листівок. «На листках А4 формату написано такі слова – «1998 рік – столичні мужі сказали Лавринович! Ми повірили! Він зрадив! 2012 рік – столичні мужі кажуть: Ілик! Повіримо?». На нашу думку ці листівки несуть провокативний зміст. Поруч з цим, що їх розклеювали у недозволених місцях, на самій поліграфії немає жодних вихідних відомостей, що є прямим порушенням виборчого законодавства» – розповів Андрій Демчина, відповідальний за агітацію у обласному штабі Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина».

За словами пана Андрія, Богдан Пукало після побаченого викликав на місце працівників міліції. Правоохоронці доправили підозрюваних до місцевого відділку міліції, де з’ясували, що вони – студенти місцевого навчального закладу. Опісля, пан Богдан почав писати заяву. Проте, зробити це йому завадив інший кандидат по цьому ж округу – самовисуванець Ігор Курус. «Пан Ігор зайшов до відділення міліції, почав нахабно себе поводити, вирвав з рук і порвав протокол. Після чого, Богдану Пукало довелося писати ще одну заяву. Цього разу вже про перешкоджання діям працівників міліції», – розповів Андрій Демчина.

У Дрогобицькому МВ ГУ МВС України підтвердили факт написання двох заяв громадянином Богданом Пукалом і повідомили, що ці заяви будуть розглянуті протягом 10 днів.

Також, в обласному штабі Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» спостерігачів повідомили, що це не єдиний зафіксований випадок із застосуванням анти-агітаційних листівок проти їхніх кандидатів-мажоритарників. Опоненти використовують подібні технології і проти кандидата по 126 виборчому окрузі Олега Канівця.

Детальніше: Андрій Дутчак, Координатор спостереження за парламентськими виборами-2012 у Львівській області + 38 063 628 68 44