Визначено переможців конкурсу з розвінчування виборчих міфів

Дата: 20.06.2018

З 5 травня до 11 червня Громадянська мережа ОПОРА у Львові проводила студентсько-учнівський конкурс, метою якого було спробувати спростувати з допомогою візуальних засобів міфи чи стереотипи, пов’язані з виборами і голосуванням.

Конкурс проводився у двох окремих номінаціях: відео-робота та графічна ілюстрація. Дякуємо усім учасникам, які надіслали свої роботи. Пропонуємо вашій увазі роботи переможців.

Переможець у номінації “Відеоробота”

“Політика – це ти”.

Будь-який наш вчинок має наслідки. Один неправильний крок може призвести до занепаду цілого суспільства. Чим більше ми нехтуємо власним вибором, тим більше стаємо залежними від вибору інших. Врешті ми закриваємо очі на те, що й рішення починають примати за нас самих. Не варто допускати такого розвитку подій. Голосуй усвідомлено, бо політика – це ти.

Відео підготували студент Політичного клубу Львівського національного університету імені Івана Франка. Ідея – Володимир Беркич, відеооператор – Богдан Кошик, актори – Владислав Білоненко та Олеся Гуцук.

Переможець у номінації “Малюнок”

“Голосують всі – і дорослі, і малі”.

Автор – Мар’яна Гайовська, 12 років. Навчається у середній загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №83 міста Львова. Вчитель – Манько Наталя Богданівна.

Переможець у номінації “Зображення”

“All you need is vote”.

Такий математичний та геометричний вимір виборчого процесу запропонував автор, що вирішив не називатися.

“All you need is vote”

Конкурс було організовано Громадянською мережею ОПОРА у Львові в рамках діяльності «Майстерні виборчих практик» за підтримки Національного демократичного інституту міжнародних відносин (NDI) і фінансування Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).