[Подія відбулась] Дискусія: Що (не) так із державною підтримкою гірських територій

онлайн

Вже цього вівторка о 19:00 обговоримо з представниками влади і громади ключові проблеми в розвитку Українських Карпат. Що не так з державною підтримкою цих територій та чи зможе децентралізація допомогти їх економіці?

Відповіді на ці та інші питання шукатимемо у товаристві народних депутатів Львівщини та Івано-Франківщини, представників органів місцевого самоврядування та експертного середовища.

Дуже скоро у дописах цієї події та на наших сторінках у Facebook ми познайомимо Вас зі спікерами дискусії. А зараз коротко окреслимо проблему. Звідки відчуття що щось не так?

Карпати – один із найпривабливіших географічних регіонів Центральної та Східної Європи. Вони мають стратегічне значення для розвитку територій 8 держав, зокрема України. Мова не тільки про туризм та культурну спадщину. Геополітичне розташування Карпат прямо пов’язане з соціально-економічним добробутом Львівської, Івано-Франківської, Закарпатської, та Чернівецької областей.

Попри це, економічний розвиток гірських поселень стримує ряд економічних проблем. Погано розвинені промисловість, сільське господарство, інфраструктура породжують безробіття і трудову міграцію. Чимало проблеми в освіті й медицині.

Що можна було б протиставити цим викликам, з’ясуємо під час вже другої онлайн-дискусії в межах проєкту “Регіональний порядок денний для народних депутатів”.

Подія транслюватиметься наживо на сторінці ОПОРА Львів у Facebook з можливістю поставити питання учасникам у коментарях та отримати відповіді.

Проект реалізується в межах Програми USAID “РАДА: відповідальність, підзвітність, демократичне парламентське представництво” та виконується Фондом Східна Європа.