Абітурієнти стали розкутішими

Дата: 16.06.2010

Вчора в Україні завершилося зовнішнє тестування з п’ятого предмету – математики, яке тривало два дні (14, 15 червня). Другого дня неприємно вразила низька явка абітурієнтів Львівщини на пункти тестування, яка в порівнянні з 14 червням зменшилася на 3,6% (85,3% і 88,9% відповідно). Нагадаємо, що математика є обов’язковим предметом для тих, хто планує вивчати точні науки у вищій школі.

Окрім цього, громадські спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА відзначають розкутішу поведінку абітурієнтів на пунктах тестування: почастішали випадки користування мобільними телефонами та шпаргалками. Так, у вбиральні на пункті тестування у Дрогобицькій загальноосвітній школі №17 спостерігач знайшла блокнот із математичними формулами. Невідомо, чи встиг хтось ним скористатися, але блокнот конфіскували.

15 червня спостерігачі зафіксували випадок, коли учасниця ЗНО посеред тестування вийняла з кишені телефон і демонстративно поклала його на парту (середня загальноосвітня школа №18 м. Львова). Адміністрація пункту тестування одразу склала акт про порушення процедури проходження ЗНО і абітурієнтка покинула приміщення. 14 червня в одній з аудиторій Дрогобицької школи №14 Дрогобицької посеред тестування задзвонив не вимкнений телефон одного з учасників, який той поклав разом з іншими речами у спеціально відведене місце для особистих речей. Чий то був телефон, так і не встановили, але дзвінок завадив абітурієнтам сконцентруватися на роботі.

Прикрий випадок трапився у середній школі №99 м.Львова. Там, через надмірне хвилювання в учасника тестування з носа пішла кров. Хлопець звернувся до медсестри, яка зупинила кров, та, як тільки він повернувся в аудиторію, ситуація повторилася і цього разу кров потрапила на бланк для відповідей. На щастя, роботу абітурієнта прийняли і все обійшлося поясненням в аудиторному акті.

Громадянська мережа ОПОРА просить цьогорічних абітурієнтів більш толерантно ставитися до персоналу на пунктах тестування та цінувати їхню працю, а також  дотримуватися процедур проходження зовнішнього оцінювання під час наступних сесій ЗНО.

Контактна особа: Ольга Стрелюк (координатор громадського спостереження за ЗНО у Львівській області Громадянської мережі ОПОРА) – 063 628 68 36.