[Подія відбулась] Пресконференція «Перебіг парламентської кампанії на Львівщині: комісії, кандидати, агітація»

проспект Тараса Шевченка, 11, прокласти маршрут

Громадянська мережа ОПОРА запрошує на пресконференцію «Перебіг парламентської кампанії на Львівщині», що відбудеться в четвер, 2 липня, у Львівському прес-клубі ( проспект Тараса Шевченка, 11) об 11:00.

Експерти ОПОРИ підсумують основні тенденції парламентської виборчої кампанії впродовж місяця, розкажуть про роботу окружних виборчих комісій, про реєстрацію кандидатів та їх агітаційну активність.

Спікери:

• Тарас Радь, координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами  у Львівській області;
  • Ольга Стрелюк, Громадянська мережа ОПОРА.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.