Анонс: «Чи дозволить новий законопроект «Про вибори народних депутатів України» якісно і чесно провести вибори до парламенту?»

Дата: 25.10.2011

2 листопада в конференц-залі «Панорама», що у готелі «Дністер» (9 поверх), відбудеться публічна дискусія-дебати на тему «Чи дозволить новий законопроект «Про вибори народних депутатів України» якісно і чесно провести вибори до парламенту?». До участі в заході запрошено представників громадських організацій, політичних партій та незалежних експертів-політологів з Західної України.

Мета заходу – обговорити основні переваги та недоліки президентського законопроекту «Про вибори народних депутатів» та розглянути можливі альтернативні варіанти парламентської виборчої системи в Україні.

В рамках дискусії буде представлено позицію Громадського консорціуму виборчих ініціатив1, що стосується президентського виборчого законопроекту та поінформовано присутніх про діяльність Робочої групи при Президентові України з питань удосконалення законодавства про вибори. Окрема увага буде присвячена обговоренню висновків та зауважень Венеціанської комісії і ОБСЄ/БДІПЛ, а також Міжнародної фундації виборчих систем (IFES).

Організатор дискусії: Львівське представництво Громадянської мережі ОПОРА.
Місце проведення: конференц-зал «Панорама», готель «Дністер» (вул. Матейка, 6), 9 поверх.
Дата та час: середа, 2 листопада 2011 року, 11:00-14:00.
Контактна особа: Олександр Неберикут, Громадянська мережа ОПОРА – 063 628 68 37, aberykolo@opora.org.ua.

Чи дозволить новий законопроект якісно і чесно провести вибори до парламенту?

1. Громадський консорціум виборчих ініціатив об’єднує профільні недержавні організації – Громадянську мережу ОПОРА, Комітет виборців України, Лабораторію законодавчих ініціатив та Український незалежний центр політичних досліджень – з метою ефективного впливу на процес реформування виборчого законодавства та забезпечення його публічності. Представники Консорціуму брали участь в засіданнях робочої групи при Президентові України, яка була створена для опрацювання проекту закону «Про вибори народних депутатів України».