Громадськість Львова вимагає догани посадовим особам, що розробляли рішення про підвищення проїзду до 2 грн – ЗІК

Дата: 06.07.2009

Дві гривні за проїзд у львівських маршрутках

Ми вимагаємо, аби посадовим особам, що розробляли проект рішення про збільшення вартості проїзду та робили аналіз регуляторного впливу акту, винести догани. Про це сьогодні, 6 липня, заявив представник Інформаційно-правового центр центру «Наше право» Ярослав Жукровський.

Він додав, що насамперед догани мають отримати начальник управління транспорту та зв’язку Львівської міськради Микола Шкурган та директор департаменту економічної політики Ірина Кулинич.

Жукровський пояснив, що центр «Наше право» планує надіслати через «Єдине вікно» листа на ім’я міського голови Львова з вимогою притягнути до дисциплінарної відповідальності цих посадовців, які неналежно підготували аналіз регуляторного впливу акту. Адже, як йдеться в проекті рішення, який «Нашому праву» передали депутати, тарифи мають намір підняти у зв’язку з ростом цін на паливо, мастильні матеріали, запасні частини, а також, враховуючи те, що погіршилися умови щодо заміни рухомого складу маршруток.

Серед основних недоліків прийняття нового тарифу – у акті йдеться про «незначне збільшення витрат громадян на оплату цієї послуги». Якщо ж залишити існуючі тарифі, то «погіршиться обслуговування через зношеність автотранспорту, і зростання соціальної напруги».

«Наше право» також закликало Антимонопольний комітет висловити свою позицію щодо підвищення тарифу на перевезення та провести адекватну оцінку обчислення вартості проїзду. Він навів приклад, що в місті Сарни Рівненської області, завдяки Антимонопольному комітету вдалось уникнути підвищення проїзду. Так само мешканці Кіровограду добилися того, що їм таки не збільшили вартість проїзду. Також надія, за словами Жукровського, на депутатський корпус, який має право скасувати рішення виконкому, якщо тариф буде піднятий.