На одній із дільниць 117 округу виборцю видали два бюлетені замість одного

Дата: 21.07.2019

На дільниці № 461863 у місті Львові (117 виборчий округ) члени дільничної виборчої комісії видали два бюлетені особі, яка змінила місце голосування. Виборець встиг проголосувати. Спостерігачі ОПОРИ зробили зауваження члену ДВК.

Зазначимо, згідно з ч. 3 ст. 85 Закону України «Про вибори народних депутатів» виборцю, який змінив місце голосування за межі свого округу видається виборчий бюлетень тільки у загальнодержавному окрузі.

За коментарями звертайтеся:
Тарас Радь, координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Львівській області
тел.: +38 098 765 86 22
e-mail:  lviv@opora.org.ua

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.