Громадський контроль на місцевому рівні: як домогтися належного врядування

Дата: 23.02.2015

В середу, 25 лютого, у Києві Львівське представництво Громадянської мережі ОПОРА збере організації громадського контролю зі всієї України на конференцію.

Мета заходу – презентувати та узагальнити актуальний досвід та унікальні практики watchdog-діяльності, зокрема – інноваційні громадські ініціативи, націлені на просування принципів прозорості та відкритості в діяльності органів публічної адміністрації, успішні підходи та політики щодо впровадження належного врядування на місцевому рівні ініційовані органами місцевого самоврядування чи партнерськими їм структурами тощо. Окрім українських учасників, до дискусії приєднаються також представники організацій громадського контролю з Польщі та Болгарії. Захід відбудеться в готелі “Президент” у залі “Предслава”.

Конференція організована в рамках проекту «Вимірювання Індексу публічності місцевого самоврядування в Україні», що реалізовується Львівським представництвом Громадянської мережі ОПОРА за фінансової підтримки Європейського Союзу. Індекс публічності є практичним інструментом, що дозволяє всесторонньо оцінити та порівняти між собою рівень прозорості, відкритості та підзвітності муніципальних інституцій у їхній взаємодії з мешканцями. У 2013 році кампанія вимірювання охопила 11 обласних міст, а в 2014 році об’єктом моніторингу стали муніципалітети усіх обласних центрів України (окрім АР Крим)[1].